Currency: EUR

Woning huren

Scroll Down To Discover

Er zijn waarschijnlijk weinig huiseigenaren die denken dat huren een goede optie is. Met de forse waardestijgingen van onroerend goed in Suriname gedurende de afgelopen jaren hebben zij nog gelijk ook. Toch is kopen niet voor een ieder de meest logische keuze.

Renaissance Realty zet overzichtelijk de belangrijkste voor – en nadelen van een huurwoning in Suriname voor u op een rij.

Voordelen van een huurwoning:
U heeft meer bewegingsvrijheid: Een huiseigenaar is gebonden aan een locatie, terwijl u als huurder vaak binnen twee maanden naar een andere woning kunt verhuizen.

Lagere onderhoudskosten: Als huurder bent u niet verantwoordelijk voor het groot onderhoud van een woning. Hier dient de huiseigenaar voor op te draaien, waardoor u dus fors bespaart.

U heeft geen schuld:Het hebben van een schuld bezorgt menigeen slapeloze nachten. Als huurder hoeft u hier niet van wakker te liggen, omdat u geen jarenlange verplichting aangaat voor het aflossen van een hypotheek.

Nadelen van een huurwoning:
U laat een spaarpot lopen: Kopers lossen maandelijks hun hypotheek af, waardoor hun woning na een bepaalde periode (maximaal 25 jaar) schuldvrij is. Dit is een solide investering. Als huurder blijft u maandelijks de huur schuldig.

De huurprijzen stijgen: Op korte termijn zijn de maandlasten van een koopwoning vaak hoger dan bij een huurhuis. De huurprijzen in Suriname stijgen echter ieder jaar, terwijl de maandlasten bij een koopwoning vaak (afhankelijk van de rente) hetzelfde blijven.

U heeft minder keuzevrijheid: Als u in een huurwoning verbeteringen aanbrengt, bent u ze, op het moment dat u besluit te verhuizen, kwijt. In het uiterste geval moet de woning zelfs in originele staat worden achtergelaten. Verbeteringen aan een koopwoning leiden vaak tot een verhoging van de waarde. Dit schept een groter gevoel van vrijheid.