Currency: EUR

Woning verhuren

Scroll Down To Discover

Een woning verhuren kan om talloze redenen.

Woont u in het buitenland en wilt u uw woning in Suriname verhuren? Of woont u in Suriname, maar wilt u kleiner gaan wonen en uw huidige woning behouden? Heeft u geïnvesteerd in vastgoed en wilt u daar rendement uit halen?. Hoe het ook zij, de reden kan u een aardig zakcentje opleveren.

Winst
De vraag naar kwalitatieve huurwoningen voor met name expats van multinationals en andere (internationale) organisaties is in Suriname de afgelopen jaren bijzonder toegenomen. Echter dient de prijs/ kwaliteitverhouding op basis van vraag en aanbod te worden vastgesteld.
Het verschil tussen de huuropbrengsten en de lasten van uw koopwoning (hypotheek etc.) is uw winst. En stel dat u al een andere woning hebt gekocht of gehuurd, dan heeft u dubbele lasten en kan verhuren van uw woning een uitkomst bieden.

Waardestijging
Lange leegstand werkt vaak nadelig voor de waarde van uw huis. Door het te verhuren ontvangt u inkomsten en kunt u rustig afwachten op het moment dat de Surinaamse woningmarkt weer aantrekt. Hierdoor heeft u het moment van verkopen volledig in eigen hand!

Aanhouden van uw woning voor eigen gebruik
In principe koopt u een woning voor eigen gebruik, maar door omstandigheden kan het zijn dat u in een tussenliggende periode geen gebruik maakt daarvan. Bijvoorbeeld omdat u naar het buitenland vertrekt. Andere woningeigenaren hebben andere plannen met hun woning, zoals het verhuren of verkopen aan familieleden in de toekomst. Verhuren kan dan de ideale methode zijn om deze periode te overbruggen.